Vorm en kwaliteiten:

In functie van het gebouw kan Caroplast koepels leveren in bolvormig, pyramidaal, rond, vierkant, rechthoekig met meer dan 180 afmetingen. Zo wordt op geen enkele manier afbreuk gedaan aan de esthetische waarde en het architectonisch opzet van de constructie en kan er op een soepele manier gespeeld worden met daglicht. De koepels worden gemonteerd met een speciaal gepatenteerd klikdopsysteem. Dit werkt inbraakvertragend. Hierdoor vormen binnen- en buitenwanden een perfect aaneensluitend geheel. De bevestiging van de koepel op de opstand of het raam gebeurt met inox bevestigingsmaterialen die speciaal voor Caroplast vervaardigd worden.

Alle koepels hebben een CE-goedkeuring volgens EN1873.

De koepels zijn helder, opaal of zonnewerend. De warmte- en geluidsisolatie wordt bepaald door het aantal gebruikte schalen in de koepels (enkel-, dubbel, drie-, vier- of vijfwandig & EP Energy Profit). De EP koepels zijn superisolerend.

 

 • Acrylaat koepels
  Massief acrylaat ontegensprekelijk het meest kwaliteitsvolle basismateriaal voor de lichtkoepels. Het is tien maal slagvaster dan glas en heeft een lange levensduur. Het heeft een grote lichtdoorlaatbaarheid, weer- en UV-bestendigheid. Het heeft ook een zelfreinigend oppervlak. De dikte van de schalen varieert van 2 mm tot 5 mm, volgens de afmetingen van de koepel. De meest gangbare uitvoeringen zijn helder of opaal.
   

 • Polycarbonaat koepels
  Polycarbonaat heeft een zeer hoge slagvastheid (tot 250 keer meer dan glas) en brandvertragende eigenschappen. Standaard worden polycarbonaat pantser koepels uitgevoerd met een buitenwand in helder polycarbonaat, de binnenwanden in helder of opaal acrylaat. De buitenwand zorgt hier dat deze inbraakwerend zijn. Voor gebouwen met specifieke brandvoorschriften kunnen ook de binnenwanden in polycarbonaat worden voorzien.
   

 • Zonnewerende koepels
  Deze heatstop polycarbonaat koepel blokkeert de infra-rood stralen maximaal. Hierdoor verwarmt de onderliggende ruimte bijna niet op. Door de opaal parelmoere transparante polycarbonaat buitenschaal krijgt men binnen aangenaam licht en is de lichtopbrengst maximaal.
   

 • EP (Energy Profit) koepels
  Om tegemoet te komen aan de steeds strengere isolatie normen wordt de EP koepel gemaakt.Door de combinatie van massieve schalen (PMMA-PC) met vierwandige 10 mm of zeswandige 16 mm spouwplaat bekomen we zeer goede isolatie waarden.EP10 - 1,23 w / m2EP16 - 0,90 w / m2 Deze EP koepels zijn echter maar in een beperkt aantal afmetingen verkrijgbaar.

 

Lichtkoepels

U-WAARDE EN AKOESTISCH DEMPINGSGETAL