Lichtstraten in massief acrylaat en polycarbonaat

De lichtstraat is vervaardigd uit geëxtrudeerde aluminium profielen en een stevig kunststofbeglazing in massief acrylaat of polycarbonaat.


De beglazing wordt tussen de profielen bevestigd met RVS bevestigingsschroeven voorzien van neopreen afdichtingsringen. Dankzij dit systeem wordt de druk gelijkmatig verdeeld over de klemconstructie en kan de kunststofbeglazing vrijwel spanningsloos worden ingesloten. Een EPDM afdichtingsrubber zorgt voor een perfect waterdichte aansluiting van de beglazing op de profielen. De draagprofielen worden gemonteerd op een metalen of houten opstand. In geval van een betonconstructie moet er een houten lat verankerd zijn in de opstand. De hele structuur is erg stevig en stabiel ondanks zijn lichte gewicht. Ze beantwoordt volledig aan de normen die in de bouwsector gelden m.b.t. wind- en sneeuwbelasting.

 

Massief acrylaat of polycarbonaat zijn de meest esthetische en tegelijk ook duurzaamste beglazingsmaterialen. Deze materialen kunnen toegepast worden in zowel de piramide- als de gebogen vormen. De kopstukken van deze lichtstraten worden met dezelfde beglazing geconstrueerd. Het acrylaat kenmerkt zich door zijn extreem hoge lichtdoorlaatbaarheid en zorgt voor een goede lichtverspreiding. Het is 10 % slagvaster dan glas.

 

De standaard porringhoogte bij gebogen lichtstraten vervaardigd uit acrylaat of polycarbonaat bedraagt  1/2 en 1/5 van de breedte.