Opstanden zorgen voor de bevestiging van de koepel op de dakconstructie en garanderen een waterdichte aansluiting met de dakbedekking.
 

Ook hier biedt Caroplast een ruime keuze zodat de constructie volledig kan beantwoorden aan uw behoeften. De Caroplast-opstanden variëren in hoogte en in verschil tussen dagmaat en dakopening. De vormgeving van de opstanden is afhankelijk van het gebruikte materiaal: 

 

 • Polyester opstanden
  Reeds jaren hebben zij hun duurzaamheid en kwaliteit bewezen. Ze zijn erg stabiel en vormvast en houden - in tegenstelling tot PVC - geen brand- of smeltgevaar in, bijv. bij het gebruik van gasbranders. Met de gelcoatlaag op de binnenkant laten ze zich vlot beschilderen en de weersbestendige topcoatafwerking aan de buitenkant hecht zich gemakkelijk aan de dakbedekking. Tussen buiten- en binnenwand zit een isolatielaag van polyurethaanschuim. Boven- en onderaan de polyester opstanden, zitten flensen voor een probleemloze montage en plaatsing. Hierin onderscheiden we vier verschillende modellen: Benelux H15 (hoogte 15 cm), Duits D15 (hoogte 15 cm), Duits D30 (hoogte 30 cm), Duits D50 (hoogte 50 cm)
  Tevens bieden wij ook rechte polyester opstanden aan, deze zijn verkrijgbaar in bepaald aantal afmetingen en hoogtes.
   

 • PVC opstanden
  Zij worden aangeraden in combinatie met kunststof dakbedekkingen. Deze meerwandige kunststof opstanden zijn vergelijkbaar qua vorm met de polyester opstanden. Ze zijn vervaardigd uit witte geëxtrudeerde polyvinylchloride kunststof profielen van slagvaste raamkwaliteit.Hierin onderscheiden we vier verschillende modellen:16/20, 16/0, 30/20, 35/30
   

 • Metalen opstanden
  Zij worden vervaardigd uit gegalvaniseerde staalplaat en zijn aan de buitenzijde voorzien van isolatie. De isolatie is voorzien van een gebitumineerd glasvlies voor de aansluiting met de dakdichting. Ze zijn voorzien van een montage- en bevestigingsflens en ze zijn steeds recht.
  Op aanvraag is elke hoogte is leverbaar. Deze opstanden zijn enkel geschikt voor industriële toepassingen.

 

Opstanden

U-WAARDE