Lichtstraten in polycarbonaat spouwplaat

De Caroplast lichtstraten met beglazing in polycarbonaat spouwplaten worden geconstrueerd met hoogwaardige aluminium draag- en klemprofielen. Standaard zijn deze profielen bruut uitgevoerd, maar ze kunnen ook gemoffeld in een RAL-kleur naar keuze. Samen met EPDM- afdichtingsrubbers zorgen de RVS bevestigingsschroeven ervoor dat de constructie een solide en waterdicht geheel vormt.
De polycarbonaat beplating is voorzien van een gecoëxtrudeerde UV beschermlaag. Hierdoor blijft de lichtdoorlaatbaarheid gegarandeerd op lange termijn.
Door zijn specifieke brandgedrag (niet brandend afdruipende) zorgt de polycarbonaat beplating voor geen brandvoortplanting. Hierdoor is dit de enige kunststof die geschikt is voor toepassingen in industriële en openbare gebouwen.

 

De polycarbonaat spouwplaten combineren een hoge lichtdoorlaatbaarheid met een grote isolatiewaarde.

Types: 

  • D1700 - 10 mm - vierwandig

  • D2800 - 16 mm - vijfwandig + zevenwandig

  • EP - D3400 - 2 x 10 mm - achtwandig 
     

Voorzien van een UV-beschermende topcoating is er zelfs na jaren weinig verkleuring. Er zijn drie uitvoeringen leverbaar: helder, opaal of zonnewerend. Rookkoepels- of RWA-systemen kunnen op aanvraag geïntegreerd worden. Zie Rookkoepels- en RWA-systemen.