Lichtstraten in polyester

Polyester lichtstraten (type Longlife)

 

De Polyester lichtstraten worden geconstrueerd met gebogen geprofileerde platen uit UV-gestabiliseerde polyesterharsen. De glasvezelbewapening is voorzien van een UV-beschermende longlife-folie. Polyester lichtstraten kenmerken zich door hun snelle en eenvoudige montage, hun stevigheid en hun lage prijs. In deze lichtstraten worden geen klem- of draagprofielen verwerkt want de platen haken in elkaar en de constructie in haar geheel is zelfdragend. Aan de uiteinden van de lichtstraat wordt een niet-lichtdoorlatend kopstuk gemonteerd dat geïsoleerd wordt met 20 mm PU-schuim of indien wenselijk ook niet-geïsoleerd geleverd wordt. De afsluiting tussen de platen en de opstanden wordt gegarandeerd door een geprofileerde schuimrubberband.

 

Z-montagesysteem

 

De polyesterplaten zijn enkel, dubbel-of driewandig en kunnen verkregen worden in verschillende uitvoeringen: helder, opaal, coolgreen en brandvertragend. Op aanvraag worden ze voorzien van verluchtings- en RWA-luiken. Ze zijn eveneens met speciale heatstop- (zonnewerende) en antidoorvalversies (1200Joule) leverbaar. De breedte van deze uitvoeringen bedraagt maximaal 4 m.

De opstanden dienen in de lengterichting afgeschuind te worden afhankelijk van de breedte van de lichtstraat, zodat de platen bij de aansluiting volledig parallel lopen met de bovenrand van de opstand. Het Z-montagesysteem zorgt voor een volledige roestvrije bevestiging van de platen op de opstand. Hierbij doorboort de buitenschroef enkel de buitenwand, en dit nog voorbij de perforatie van de binnenwand. Op die manier worden ook de platen op identieke afstanden van elkaar behouden en blijft het afsluitend schuimrubber stevig bevestigd. Het resultaat van dit alles, is uiteraard een sterke en erg stabiele lichtstraat.

Enkelwandig - 5,74 - W/m2K
Dubbelwandig - 3,13 - W/m2K
Driewandig - 2,16 - W/m2K